Flyttstädning Göteborg

Din städfirma i Göteborg med fast, billigt pris!

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Tvätta bilen – 12 smarta tips för en renare bil

Dina 12 tips för att ha en fläckfri och ren bil

tips på att tvätta bilen på bästa sätt

Ingenting slår stolthets- och framgångskänslan när du lägger ner din tvåliga tvättsvamp, tar ett steg tillbaka och kollar på din nyglänsande rena bil. Det är framgång genom svett och tårar som inte kan köpas – oavsett hur effektiv din professionella biltvättare eller ineffektiva (men hårt arbetande) biltvättar-son/dotter är. Vissa gånger vill du bara dra upp volymen och dra ut storslangen för att ge din bil en rejäl gammaldags skrubbning och lite personlig kärlek. För alla dem gångerna, så följer här nu en sann och beprövad metod att ge din bil den kungliga behandlingen:

1. Parkera din bil vid ett svalt och skuggigt område

2. Samla dina rengöringsmedel – du behöver: en dammsugare, tre trasor, putsmedel, hink fylld med vatten, biltvättsmedel, slang, professionell hjulrengöring, däcknedsvärtare, skrynkliga tidningar, fönsterputsmedel, putsningsmedel, bilpolering (tillval), bilvax (tillval).

3. Rengöra fönstren (insidorna) – använd en trasa och rengör insidorna av fönstren med glasrengöringsmedel. Se till att rulla ned fönstren en bit för att komma åt all smuts som sitter topparna av fönstren. Använd de skrynkliga tidningspapperna för att putsa glasen när de är torra.

4. Blötlägg bilens insida – använd en trasa och med några sprut av polering, rengör instrumentbrädan, mittkonsolen och andra plastdelar.

5. Dammsug bilens insida – efter du avlägsnat golvmattorna, dammsug sätena samt mattan. Kom ihåg att dammsuga under sätena, runt pedalerna och vid områdena mellan framstolarna och mittkonsolen. Dammsug golvmattorna separat och dammsuga ventilerna med lämpigt munstycke för dammsugaren.

6. Tvätta bilens utsida – häll i lite biltvättmedel i din hink och fyll den med vatten. Använd slangen och börja från taket ner. Skölj bilen för att ta bort löst damm eller smuts. Doppa tvättsvampen i tvålvattnet i hinken och börja tvätta bilen i små sektioner i taget innan du häller ut såpvattnet. Börja med taket (skölj), fram- och baksidan av bilen (skölj), och sist sidorna (skölj). Kom ihåg att ofta doppa din tvättsvamp tillbaka i hinken för att avlägsna smuts och gruskorn. Skölj hela bilen slutligen med slangen en sista gång.

7. Rengör hjulen – använd professionell rengörare och följ instruktionerna på baksidan av rengöringsmedlet, för att ta bort bromsmärken eller envisa fläckar på hjulet. Applicera lite hjulnedsvärtare för att mörkna och föryngra dina däck.

8. Torka bilen – använd en trasa eller sämskinn för att torka din bil och undvik irriterande vattenmärken.

9. Polera din bil – om du har tid, tillämpa poleringsmedel till en ren buffertdyna. Applicera poleringsmedlet i sektioner på hela bilen, men försiktigt så du inte använder det på eventuella sprickor eller skrevor. Buffa varje sektion tills du är klar med hela bilen. Applicera sedan vaxet på hela bilen för att få en fin och blank yta.

10. Rengör fönstren (utsidan) – använd samma trasa som när du rengjorde fönstrens insidor. Använd några av de skrynkliga tidningarna för att polera dem när de är torra.

11. Rengör bilens lister – använd den tredje trasan och använd putsningsmedlet på bilen (dvs. runt fönstren, etc.). Var noga med att det inte hamnar på dina rena fönster eller andra ytor på bilen.

12. Voila! Ta nu ett steg tillbaka, torka svetten ur din panna och känn stoltheten. Kom ihåg att inte bara köp rengöringsprodukter utan också bilförsäkring. Om din bilförsäkring är på väga att förnyas, snygga till din bil och se till att få ett bra erbjudande denna gång.