Naturliga och gröna rengöringsprodukter för ditt hem

därför bör du använda naturliga rengöringsmedel som är skonsamma mot miljön

Hur fräscht är ditt hem? Fulla arbetsscheman, ta hand om familjen och försöka hinna med hushållet varje vecka är sådant som många kämpar med. Man varken hinner eller orkar tänka på städning eller hänga med i forskningen. Hur rent det är i ditt hem är så väldigt viktigt.

Naturlig grön rengöring – 3 viktiga skäl till varför du bör använda grön rengöring i ditt hem

Även vilka produkter du använder för att rengöra hemmet med. Det är därför som jag har satt ihop en liten lista över de 3 viktigaste skälen till varför du bör använda grön rengöring i ditt hem. För dig själv, din familj och din miljö.

  1. Säkrare och hälsosammare

Vet du vad som finns i de rengöringsmedel som du använder? Faktum är att de flesta rengöringsmedel på marknaden idag innehåller många skadliga och farliga gifter och kemikalier. Dessa farliga giftiga ämnen kan komma in i kroppen genom nedsväljning, inandning eller tas upp genom huden. Dessa kan påverka hjärtat, lungor, njurar, lever och hjärnan. De har potential att orsaka många allvarliga hälsoproblem. Gröna rengöringsprodukter är inte giftiga och är mycket säkrare att använda, eftersom de är tillverkade av naturliga, hälsosamma och miljövänliga ingredienser. Då det gäller rengöring och desinfektion av ditt hem, fungerar de lika effektivt, om inte bättre än sina kemiska motsvarigheter.

Mer miljövänligt för ditt hem

  1. Bättre för miljön

De flesta rengöringsmedlen i affärerna innehåller skadliga kemikalier. Dessa ämnen bli senare föroreningar i vår luft och i våra avfallsanläggningar. Gröna rengöringsprodukter är däremot framställda av naturliga ämnen som är giftfria och biologiskt nedbrytbara. Därmed har de en minskad påverkan på vår miljö. Dessutom produceras kommersiellt gröna rengöringsprodukter ofta av återvunna förpackningar och material. Om du föredrar att göra dina egna gröna rengöringsprodukter, kan du minska påverkan på miljön ännu mer. T ex genom att köpa och återanvända samma spruta & plastflaska, blir detta ännu mer miljövänligt för ditt hem.

  1. Spara pengar

Det bör inte komma som någon överraskning för dig, att de genomsnittliga kostnaderna för att försörja en hel familj och ett hushåll fortsätter att stiga. Du behöver dock inte äventyra din familjs hälsa eller ditt hem på grund av dyra, giftiga, kemiska rengöringsmedel. Naturliga gröna rengöringsprodukter inte är bara säkrare att använda. De kan också spara pengar, eftersom de i allmänhet kommer i en koncentrerad form. Det kostar dig mindre per flaska och varar betydligt längre. Du kan spara ännu mer pengar genom att göra egna naturliga gröna rengöringsprodukter med enkla och billiga ingredienser. Kanske har du redan ättika, bakpulver, citroner eller citronsaft och olivolja hemma. För en liten kostnad kan du också lägga till 100 % naturliga eteriska oljor till ditt hemgjorda recept. Te, träolja, lavendel och citronolja ger inte bara en fräsch doft, utan har också en naturlig antiseptisk, svampdödande och desinficerande egenskap.