Det rätta sättet att rengöra sandsten på – Guide för sandstensrengöring

guide till att rengöra sandsten

Sandsten är vanligtvis mjuk, porös och känslig. Med tiden absorberar eller suger det åt sig mycket vatten vilket i slutändan resulterar i fläckar. Detta är anledningen till att experterna rekommenderar försegling av sandsten med hjälp av ett effektivt skyddande lager av hög kvalitet. Att försöka städa sandsten som är ganska smutsig, fläckad, möglig eller i dåligt skick är inte ett lätt jobb att göra, men genom att hyra in ett städföretag i Göteborg som utför sandstensrengöring kan problemet enkelt lösas.

Rengöra sandsten regelbundet

Du bör använda dammsugare på sandstenen för att avlägsna eventuell smuts och damm. Använd ett fuktigt tyg eller en mopp av god kvalitet och undvik att använda någon typ av kemikalier. Att använda en mopp kan göra arbetet mindre svårt eftersom det mesta av sandstenen antingen är strukturerad eller slipad. Du kan behöva använda mer kraft för att bli av med all smuts som ligger på sandstenens yta, men självklart bör du inte vara direkt våldsam.

Om du vill genomföra fläckrengöring för någon typ av märken, spill eller fläckar kan du använda en mjuk rengöringslösning för att skrubba ytan. Se till att du hela tiden sköljer golvet efter att du har rengjort din sandsten. Gör ditt bästa för att inte lämna området till att torka naturligt. Och genom att använda en mjuk handduk eller trasa kan du suga överflödigt vatten från ytan.

Professionell rengöring av sandsten

Detta är viktigt på ytor där sandstenen är extremt nedsmutsad. Men bör inte utföras om korrekt tätning inte har gjorts på sandstenen. Om en icke-tätad sandsten rengörs eller tvättas med denna typ av teknik, kommer den så småningom att absorbera en för stor mängd vatten och utveckla ett antal fläckar på ytan. Det finns ingen anledning att chansa, så håll detta tips i åtanke.

Du kan använda en dammsugare på golvet för att ta bort lös, oönskad smuts och damm. Prova att skrubba kompakta områden på din sandsten med ett rengöringsmedel som är speciellt gjord för sandsten. Genom att använda en mjuk borste eller kvast kan du trycka in kemikalier i de små porerna på golvytan, liksom i injekteringsbruk och sten. Fortsätt med denna metod tills hela sandstenen skrubbats effektivt.

Professionella rengörare lämnar en del rengöringsmedel på sandstenens yta och skrubbar den sedan ordentligt innan den sköljs. Rengöringsmedlet avlägsnas antingen med en torr trasa eller mopp eller med vatten. Beslutet om att använda en torr trasa eller vatten fattas av den professionella städaren som är medveten om sandstenens tillstånd innan rengöring.