Flyttips för dig som planerar flytt till ett nytt hem

par packar för flytt

Att flytta sägs generellt vara den tredje mest stressiga saken du kan göra i ditt liv efter döden och skilsmässa. Det finns en enorm mängd ovetande faktorer när man flyttar till ett annat hus och en det skapar en viss mängd av osäkerhet när man packar ihop alla sina tillgångar och flyttar från ett ställe till ett annat.

Använd följande flytt-tips när det är dags för din nästa flytt;

Vissa människor kanske bara flyttar en eller två gånger i sitt liv, medan andra kanske flyttar till ett nytt hus vartannat år, men oavsett finns det oftast en kostnadsfaktor när man flyttar. Men som tur är, finns det ett par saker du kan göra för att förbereda dig själv i god tid innan flytten för att reducera många av de ovetande faktorerna lika väl som att reducera de påföljande faktorerna av stress.

1) Ta fram en penna och papper och gör en lista på de saker som du ska göra för din flytt

Skriv ihop en lista på de företag du behöver meddela när du flyttar och var säker på att du gör det i god tid, speciellt om du behöver adressändra. En lista på saker att göra kommer att hjälpa dig att bibehålla ditt perspektiv på situationen och hålla dig proaktivt arbetande med att checka av varje sak på den listan.

2) Använd din packning som det perfekta tillfället att ha en vårstädning bland dina saker

När du börjar sortera varje sak i ditt hem kan det vara en fördel att kasta iväg lite skräp som du har samlat på dig under åren och ge bort kläder till välgörenhet som kanske inte längre passar dig, eller ge dem till dina vänner, eller sälj dina oönskade saker på Blocket eller Tradera.

Om du kan ta dig tid till att organisera dina ägodelar i ditt nuvarande hem, så kommer du tycka att det är mycket lättare att packa ner och flytta sakerna som du faktiskt vill behålla och ha i ditt nya hem.

3) Packa allting du inte har ett omedelbart behov av

Under de följande månaderna innan din flytt kan du börja tänka på de saker som du inte behöver innan du flyttar till ditt nya hem, som säkert kan packas ner i en förvaring som du kan hyra tillfälligt, för att spara tid när det väl är dags att packa.

4) Var säker på att du har tillräckligt med material att packa i

När du flyttar är den sista saken du vill få reda på, att du inte har tillräckligt med lådor att packa dina tillhörigheter i. Du kanske tycker det är enkelt att gå från rum till rum för att få en ungefärlig idé om hur många lådor och av vilken typ du behöver för att packa. Förutom lådorna kommer du behöva ett par rullar med brun tejp, bubbelplast och ett par svarta pennor för att kunna markera tydligt på lådorna.

Ett företag som specialiserar sig på att packa och förvara kan ha bra material att sälja, då de har ett stort utbud av storlekar och typer att välja mellan och du kan även köpa specifik paketering för saker såsom kläder, sängkläder och speciella lådor för saker som behöver hängas, som kostymer, bröllopsklänningar och så vidare.

5) Använd sunt förnuft när du packar dina lådor

Det kan låta självklart, men saker såsom böcker och papper kan vara ganska tungt när de paketeras ihop, och kan vara väldigt svårt för dig, till och med flyttfirman, att lyfta. Använd mindre och tjockare lådor för stora eller tunga saker som enkelt kan flyttas från ditt hem till flyttbilen.

Ömtåliga och värdefulla saker borde försiktigt paketeras individuellt i tidningar eller bubbelplast för att ge stöd när det transporteras. Glöm inte att skriva vad det är i. Det är också smart att markera farliga kemikalier så både du och andra kan transportera dem med försiktighet.

Var säker på att du vet var dina värdefulla saker är hela tiden. Viktiga papper och smycken borde packas sist och det kan vara smart att ha dessa sakerna med sig under flytten.

Det är också smart att ha en låda med sig hela tiden som innehåller nödvändiga saker såsom toalettpapper, tekokare och tepåsar, ett par muggar, kanske tändstickor och några extra glödlampor till det nya huset.

Med noggrann förberedelse, tid och omsorg, så finns det ingen anledning att tycka att en flytt borde vara på toppen av listan på de mest stressiga sakerna som finns.